` CLS Brabus
   

Brabus dotjerao novi CLS Shooting Brake i njegovu AMG varijantu.Tek što je novi Mercedes-Benz CLS Shooting Brake izašao na tržište ondje već možemo naći i njegovu Brabus inačicu. Ovaj njemački tuner specijaliziran za automobile iz StutTuner iz Bottropa uz standardne izmjene u obliku aero paketa dodataka koji donosi prednji spojler, drugačiji branik s LED dnevnim svjetlima i podnice s ambijentalnim svjetlom, u paket za CLS Shooting Brake je ubacio i nove 20-colne naplatke te dotjerao unutrašnjost koristeći nove materijale i aluminij, promijenivši usput i brzinomjer koji sada mjeri brzine do 400 km/h.

Brabus se nije ograničio samo na jedan model iz Mercedesove ponude ovog karavana već je tunirao sve njegove izvedenice. Tako CLS 250 CDI sada barata s 31 KS i 60 Nm više, CLS 350 CDI dobiva dodatnih 48 K Si 70 Nm okretnog momenta, dok V8 motor koji pokreće model CLS 500 BlueEfficiency sada raspolaže s 500 KS i 720 Nm okretnog momenta koji mu donose ubrzanje do sto manje od 5 s, te maksimalnu brzinu od 300 km/h.

Ne bi to bio Brabus da njegovi inženjeri nisu pripremili i svoju inačicu modela CLS 63 AMG Shooting Brake čija je snaga s 525 KS i 700 Nm povećana na čak 619 konja i 1.000 Nm okretnog momenta. Pretpostavljate kako je to izazvalo solidna poboljšanja na polju performansi i u pravu ste. Brabus CLS 63 AMG do stotke sada stiže za 4.2 s i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Kako bi se spomenuta snaga bolje prenosila na stražnje kotače Brabus je ovaj model opremio novim diferencijalom. Tu je i novi ispušni sustav koji ovisno o afinitetima vlasnika može rikati ili presti kao umiljata mačkica.