` Mercedes-Benz priprema i CLA Shooting Brake model
   

Mercedes-Benz priprema i CLA Shooting Brake model.Karavanske izvedbe postaju hit unutar Mercedes-Benza. Tek što je predstavio novi CLS Shooting Brake ovaj njemački brand već navodno priprema karavansku izvedenicu budućeg CLA koji će se proizvoditi u Mađarskoj. Tako barem sugeriraju posljednje špekulacije koje kažu kako bi CLA Shooting Brake na tržištu mogli vidjeti već 2014. godine.

Posljednja šuškanja kažu kako Mercedes-Benz priprema Shooting Brake izvedbu modela CLA. Karavanska inačica tog noviteta trebala bi biti zasnovana na Mercedesovoj MFA platformi, na istoj onoj na kojoj je odrađena nova A klasa ali i studija Concept Style Coupe koju nam je Mercedes-Benz servirao na ovogodišnjem izdanju Frankfurta. Sam platforme na ovom novitetu naći će se i niz detalja koji će ga vizualno povezivati s konceptom iz Švicarske.

Detalja o novom Shooting Brake modelu još uvijek nema no za očekivati je da će ga pokretati ista ona paleta agregata koju Mercedes priprema za CLA. To znači da će tu biti 2.0-litreni turbo benzinac s izravnim ubrizgavanjem goriva koji pokreće novu A klasu, a vjerojatno i 2.0-litreni turbo motor s 335 KS i 400 Nm okretnog momenta koji će biti posuđen od A45 AMG-a.