` A-klasa BlueEFFICIENCY
   

Mercedes-Benz predstavio najštedljivije modele nove A klase.

Nova Mercedesova A klasa od sada je dostupna i u BlueEFFICIENCY izvedbama. Uz dizelski izvedenicu koju pokreće 1.5-litreni dizelaš sa 109 KS Nijemci su predstavili i benzinsku inačicu A180 BlueEFFICIENCY za čije je pokretanje zadužen 1.6-litreni motor sa 122 KS čija kombinirana potrošnja iznosi 5.2 l/100 km uz emisiju CO2 od 120 g/km. Oba spomenuta motora uparena su s klasičnim šest-stupanjskim ručnim mjenjačem koji snagu prenosi na prednje kotače.

Uštedu od 0.2 i 0.3 l/100 km u odnosu na klasične modele Mercedes je dobio zahvaljujući nizu poboljšanja koja su popravila aerodinamiku automobila i njegove performanse. Uz 15 mm niži ovjes i drugačije omjere brzina BlueEFFICIENCY modeli dobili su drugačiju prednju masku, plastiku ispod automobila koja smanjuje otpor zraka, ali i nova LED dnevna svjetla po kojima ćemo ih najlakše razlikovati od ostalih članova A klase.

BlueEFFICIENCY inačice u prodaju kreću sljedećeg mjeseca, a prvi primjerci ovih štedljivih automobila vlasnici će moći preuzeti već na proljeće.