` Mercedes-Benz CLA AMG45
   

Mercedes-Benz CLA-45 AMG.Mercedes-Benz otkrio nam je novi CLA45 AMG kojeg je brand iz Stuttgarta predstavlja na sajmu automobila u New Yorku. Dva mjeseca nakon otkrivanja klasične inačice novog CLA, Mercedes se odlučio veo tajnosti skinuti i s njegove AMG izvedbe. Kao i A45 AMG ovaj novitet pokreće 2.0-litreni turbak s izravnim ubrizgavanjem goriva te 360 KS i 436 Nm okretnog momenta koji se preko mjenjača s dvostrukom spojkom prenose na sve kotače.

Kao i A45 AMG i CLA45 AMG dolazi s tvrđim ovjesom, elektronskim sustavom upravljanja, 18-colnim aluminijskim naplatcima i s ventilirajućim diskovima koji se kriju ispod njih. Unutrašnjost automobila dobila je sportski upravljač, AMG ručicu mjenjača, sportska sjedala, AMG instrumente, te pregršt karbonskih elemenata i AMG DRIVE jedinicu pomoću koje je moguće mijenjati postavke automobila i njegove performanse.

Ne treba zaboraviti ni dodatne pakete za dotjerivanje poput onog aerodinamičkog, karbonskog ili pak paketa koji na CLA45 AMG donosi 19-colne naplatke, drugi ispušni sustav, jače kočnice i drugačiji ovjes. Kako bi nas upoznao s njegovim izgledom Mercedes je prije premijere u New Yorku objavio niz njegovih atraktivnih fotografija.