` Nova S-klasa
   

Nova Mercedes-Benz S-klasa.Ovih dana, pomalo neočekivano, procurile su slike nove S-klase. Nije ništa potpuno zvanično, ali uvjereni smo da će nova S-klasa biti upravo ovakva kakvu vidite na slikama. Slike koje vidite uslikane su tokom snimanja spota za novu S-klasu, a očito je da je Mercedesova perjanica dobila sličan izgled prethodnika, ali sa jedinstvenim modernim stilskim ukrasima kakvi pomalo podsjećaju i na one sa Maybachovih automobila. Zapravo, već se priča o tome da je verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem zapravo zamjena za Maybacha 57.

Naravno, koliko god S-klasa bila impresivna napolju, ono što je čini Mercedesovom perjanicom nalazi se u kabini i ispod lima. Slike koje imamo jasno pokazuju da S-klasa punim plućima diše 21 vijek. Ogromni displej pored table sa instrumentima prikazuje sve informacije koje vozač uopšte može i zamisliti, a novi sistemi kao što je Magic Ride Control funkcioniše na taj način da detektuje neravnine na cesti prije nego S-klasa i stigne do neravnine, te automatski prilagođava ovjes.

Dakle, budućnost se nalazi i u ovoj S-klasi. Također, novost je i to što bi se S-klasa mogla pojaviti u formi kabrioleta, dok svakako očekujemo i novog CL-a, odnosno nove S-klase Coupe.