` Mercedes-Benz predstavio S65 AMG
   

Mercedes-Benz predstavio S65 AMG

Kao što smo već ranije naveli kada je prvi put bio snimljen, novi S65 se dizajnerski neće bitnije razlikovati od svoje slabije braće. Odlikuje ga nešto drugačiji dizajn prednje kromirane maske, sjajna mreža na prednjem braniku, nove felge, "V12 Biturbo" znak i to je to. Ništa dramatično, ali realno nismo drugačije ni očekivali.

S65 AMG leži na 20-inčnim lakim felgama na koje su montirane gume dimenzija 255/40 R20 naprijed i 285/35 R20 nazad. Opcijski se mogu dobiti keramičke kočnice koje su 20% lakše od standardnih, a dolaze sa diskovima promjera 420mm i specijalno ofarbanim kočionim kliještima.

Standardno je opremljen sa "Magic Body Controlom" i ESP Dynamic Cornering Assist sistemom koji eliminiše podupravljenje u krivinama kočeći zadnjim unutrašnjim točkom. Naravno, sve ostale tehnološke poslastice, koje smo do sada bezbroj puta naveli kod opisivanja S-klase, ima i S65.

Isključivo će dolaziti u verziji sa produženim međuosovinskim rastojanjem, a prodaja kreće u martu naredne godine. Početna cijena u Njemačkoj sa porezom će iznositi 232.050 eura.