` C-klasa AMG Line
   

Novi Mercedes C-klase sa AMG paketom opremeMercedes je prilikom prezentacije nove C-klase W205 najavio da će naredne godine predstaviti i njenu AMG verziju. Dok novi C63 AMG ne dođe, tu je ovaj AMG Line Exterior Pack koji je zadužen da eksterijeru nove C-klase podari sportski nastup.

C-klasa sa ovim paketom dobija AMG prednji spojler sa sportskim branikom, kromirane detalje, mrežasti gril, AMG pragove vrata i novi zadnji branik u boji karoserije sa difuzorom.

Opremljena je i 5-krakim 18-inčnim AMG aluminijskim felgama. Od ostalih detalja treba izdvojiti polirane okvire prozora od aluminijuma, sportski ovjes sa kojim je podnica spuštena za 15mm, ekskluzivna kočiona kliješta sa logom Mercedesa te sportski ispušni sistem sa kromiranim cijevima. 

AMG paket se može naručiti uz bilo koji motor sa kojim je C-klasa dostupna.

Kada smo već spomenuli novi C63 AMG, iz Mercedesa je procurila vijest da će ga pokretati novorazvijeni 4.0-litarski V8 twin-turbo sa rasponom snage između 454 i 493KS. Snagu će prenositi na zadnji ili 4Matic pogon putem 7-stepenog 7G-MCT Speedshift automatskog mjenjača.