` Mercedes-Benz C-klasa
   

Nova Mercedes-Benz C-klasa dostupna za narudžbeMercedes-Benz C-klasa otvara novo poglavlje u nizu uspješnih priča Mercedes-Benza i postavlja nove standarde u premium segmentu srednje klase. Zahvaljujući inteligentnom koncept dizajnu, uštedi u težini do 100 kg, beskomprimisnoj aerodinamici i novim ekonomičnim motorima, C-klasa postavlja nove standarde u svojoj klasi. Domaćin je novih sistema asistencije koji pružaju sigurnost po najvišim standardima, dok nove suspenzije, i opciono dostupni zračni amortizeri pružaju beskomopromisan ugođaj i komfor vožnje kao i potpuno agilno držanje. Svojom pojavom, C-klasa donosi novi progresivan pristup - jasnog emocionalnog dizajna i prvoklasne unutrašnjosti. Brojne inovacije i nježan dodir interijera podcrtavaju energizirajući komfor limuzine i sportsku profinjenost. Nova C-klasa limuzina sada je dostupna i za narudžbe, a cijena starta već od 59.746 KM za benzinski model C180, odnosno 65.151 KM za dizelsku varijantu C220 BlueTEC (cijene se odnose na modele sa serijskom opremom).

C-klasa je najprodavaniji serijski model iz Mercedes-Benza. Prodaja prethodnog modela je premašila 2,4 miliona. Nova C-klasa donosi senzualan i jasan dizajn, te je domaćin brojnih tehničkih inovacija kao i širokog dijapazona serijske opreme i ujedno je primjer učinkovite emisije i uštede goriva. 

U pogledu eksterijera, nova C-kasa donosi znatnu razliku u odnosu na prethodnika. Markantnim i dinamičnim dizajnom odiše senzualnošću i budi emocije. Moderna estetika je bila izvor inspiracije senzualnih linija i površina nove limuzine, koja harmonijom i dinamizmom ostavlja upečatljive efekate. 

Nova C-klasa dolazi sa H7 halogenskim dugim svjetlima u serijskoj opremi. Osim serijskih dugih svjetala, dostupna su i dva LED sa efektom uštede energije.Mercedes-Benz dizajneri su stilizovali unutrašnjost na nivou koji odgovara čak i mnogo višim klasama. Ovo se naročito odnosi na pažljivo odabrane visoko-kvalitetne materijale i njihov nježni dodir, te fino oblikovane detalje. 

Glavni mamac pogleda je centralno pozicionirani, samostojeći zaslon ekrana sa dijagonalnim prikazom od 17,8 cm (7 incha) ili 21,33 cm (8,4 incha) u kombinaciji sa COMAND Online. Head-up zaslon je potpuno nov za C-klasu. Zaslon prikazuje bitne informacije direktno u područje vidljivo vozaču, ispred prednjeg vjetrobranskog stakla, kako bi se osigurala jasna preglednost i obezbjedilo manje odvraćanje pažnje vozača od ceste sprijeda. 

Tri različita dizajna i linije opreme eksterijera i interijera pružaju širok izbor individualizacije. AVANTGARDE linija opreme daje C-klasi izgled sportske limuzine, linija opreme EXCLUSIVE postavlja sofisticiran i moderan izgled, dok AMG linija C-klasi daje beskompromisan sportski karakter. Nizak nivo emisije štetnih čestica je ključan za beskompromisnu učinkovitost. Sa Cd vrijednošću od 0,24 za C 220 Blue TEC, nova C-klasa limuzina postavlja novi rekord u segmentu srednje klase.Nova Mercedes-Benz C-klasa već je dostupna za narudžbe kod Vašeg ovlaštenog Mercedes-Benz partnera AC STAR.