` Mercedes-Benz predstavio karavansku varijantu C klase
   

Mercedes-Benz predstavio karavansku varijantu C klase.Mercedesova nova C klasa konačno je osvanula i u karavanskoj izvedbi. Unatoč tome što je rasla u dužinu karavanska inačica C klase za 65 je kilograma lakša od još uvijek aktualnog primjerka. Novi Mercedesov karavan sa 4.702 mm dužine je za 96 mm duži od modela koji mijenja.

Nova C klasa karavan potpuno je novi automobil. S limuzinskom izvedbom on dijeli tek prednji kraj dok je sve iza B nosača potpuno novo. Zahvaljuj...ući većoj ukupnoj dužini i međuosovinskom razmaku od 2.840 mm karavanska C klasa izuzetno je prostrana te donosi dodatnih 45 mm prostora za noge putnika na stražnjoj klupi.

Narastao je i prtljažnik koji sada ima zapreminu 490 litara. Ona naravno može višestruko narasti kada se spusti stražnja klupa koja je djeljiva po sistemu 40/20/40. Ukupni tovarni prostor tada je 1.510 l. Kako bi se vrata prtljažnika samo otvorila tu je Easy Pack funkcija koju naravno valja dodatno platiti. Jedna od novina strpana među opcije karavanske C klase jest Airmatic zračni ovjes koji je prvi takav sustav u klasi.

Ono gdje nema iznenađenja jest paleta motora zaduženih za pokretanje ovog karavana. Svi motori preuzeti su od limuzinske izvedbe C klase i njihova snaga može se slati samo na stražnje ili pak sve kotače kod inačice s 4MATIC pogonom. U slučaju da ste zaboravili koji su to motori reći ćemo da je riječ o benzincima sa 156 KS i 333 KS, te dvjema dizelašima sa 115 KS i 204 konjske snage. Uz te izvedbe u bliskoj budućnosti bit će dostupna i dva hibridna modela s oznakama C300 BlueTEC HYBRID i C350 BlueTEC HYBRID.