` Mercedes-Benz C-Klase Cabriolet
   

Mercedes-Benz C-Klase CabrioletMercedes-Benz je na sajmu automobila Geneva Auto Show 2016. premijerno predstavio toples izvedbu C klase opremljenu mekim sklopivim krovom.

Temeljen na C-klasi Coupe, novi model u vizualnom smislu ne nudi iznenadjenja. Isto govore i mjere koje su, izuzev blago izmjenjene visine, ostale iste. Najveca novost je dakako krov - automatski upravljani mekani krov sa staklenim prozorom sklapa se za manje od 20 sekundi do brzine od 50 km/h. Serijski se isporucuje u crnoj boji, a opcijski u tamnim nijansama braon, odnosno crvene boje.

Kao posljedica uklanjanja krova dolaze promjene u kabini. Kako bi se u "toplesu" moglo voziti i za jesenskih dana tu su serijski Airscarf sustav grijanja vrata putnika, te opcijski AirCap sustav za sprecavanje propuha, kao i kozom presvucena sjedala sa refleksijskim slojem.

Ponuda motora ide u rasponu snage od 115 do 270 kW (156 do 367 KS), sto ukljuscuje i AMG izvedbu koja se distancira odgovarajucim izgledom. Nosi oznaku C 43 4MATIC, a karakterizira ju 3.0 motor koji potjera automobil do 100 km/u 4,8 sekundi.