` Mercedes-Benz otkrio impresivnog redizajniranog CLA i CLA Shooting Break
   

Mercedes-Benz otkrio impresivnog redizajniranog CLA i CLA Shooting BreakNekoliko dana prije predstavljanja na Sajmu automobila u New Yorku, Mercedes-Benz otkrio je prve fotografije i informacije o redizajniranom CLA i CLA Shooting Brakeu. Naravno, jos prije tri godine auto je dobio revolucionaran oblik, pa nismo mogli ni ocekivati radikalne promjene. Ipak, Mercedes je izmijenio prednje odbojnike, redizajnirao felge, promijenio paletu boja dostupnu za ovaj model, te ukrasio i izduvne cijevi. Stilske promjene ukljucuju i integraciju novih LED svjetala. Nova pruzaju svjetlost koja je daleko slicnija dnevnoj svjetlosti od tradicionalnih xsenonskih svjetala.

Minimalne promjene naziru se i u kabini. Dizajneri su izmijenili dekoracije na presvlakama, integrisan je i tanji 8-incni displej infotainment sistema, a kabina je ukrasena bogatijim paketom hroma, drveta ili aluminijuma. Istina, najveca novost u kabini je sasvim nova tabla sa instrumentima.
Kao i prije, Mercedes-Benz je pripremio dosta razlicitih motora. Dizeli startaju sa najmanjim 1,5-litarskim sa 109 KS a najsnazniji dizel je 2,1-litarski sa 177 KS. Benzinci razvijaju od 122 KS do 381 KS u AMG-u CLA 45