` Mercedes-AMG predstavio crossover GLC 43 Coupe
   

Mercedes-AMG predstavio crossover GLC 43 CoupeMercedes-AMG pripremio je model GLC 43 Coupe koji će premijerno biti predstavljen ove jeseni na Sajmu automobila u Parizu.

Coupe crossover pokreće AMG-ov benzinski trolitarski biturbo V6 motor koji razvija
367 konjskih snaga i 520 Nm najvećeg obrtnog momenta. Isti motor pokreće i ostale Mercedesove modele koji na sebi nose broj 43.

Prijenos snage na obje osovine (4Matic) obavlja se preko 9-stepenog automatskog mjenjača, a sve spomenuto dovoljno je da Mercedesov crossover za ubrzanje od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 5 sekundi.

Uz adekvatan sportski ovjes, 4 radna programa motora i mjenjača (Eco, Comfort, Sport i Sport+) i distribuciju obrtnog momenta prema osovinama u omjeru 31 posto naprijed i 69 posto nazad, GLC43 Coupe odlično se uklopio u prazan prostor između modela GLC300 i najavljenog modela GLC63 i trenutno je jedini pravi konkurent BMW-ovom crossoveru X4 M40i.

Pored činjenice da GLC43 Coupe ima jači motor i neznatno bolje ubrzanje, većina misli da je vizuelno mnogo uspjesniji od bavarskog konkurenta. Prvi primjerci u prodajne salone dolaze nakon premijernog predstavljanja na Sajmu automobila u Parizu.