` Mercedes-Benz E klasa All-Terrain
   

Mercedes-Benz predstavio E klasu All-TerrainMercedes-Benz je sada i zvanično promovisao novu E klasu All-Terrain, a treba podsjetiti da je Mercedes-Benz promociju standardne E klase karavan nove generacije predstavio početkom juna, dok će javnost moći da ga upozna na sajmu u Parizu.

E klasa All-Terrain je dakle napravljena na bazi pomenute karavanske E klase, a to znači da je E All-Terrarin dobio poviseni klirens, zračno oslanjanje, standardni 4MATIC pogon na sva četiri točka, alu točkove od 19 i 20 inča, Dynamic Select sistem sa pet rezima, kao i robusniji eksterijer sa dodatnim zastitnim elementima i drugačijom prednjom maskom.

Automobil pruza prilično vise mjesta za noge putnike pozadi jer je medjuosovinsko rastojanje povećano sa 2874 mm na 2939 mm. Tu su i Easy-Pack vrata prtljaznika koja se mogu otvoriti i zatvoriti pritiskom na dugme.

Mercedes-Benz će na početku E klasu All-Terrain nuditi samo sa 2,0 litarskim dizel motorom sa 143 kW/194KS i 400 Nm (verzija E 220 d All-Terrain), u kombinaciji sa devetostepenim 9G-Tronic automatskim mjenjačem. Ubrzanje ove verzije do 100 km/h traje 8,0 sekundi, a najveća brzina iznosi 231 km/h. Tokom 2017. godine stize i novi dizel (verzija E 350 d All-Terrain) sa pomenutim automatikom.

Isporuke E klase All-Terrain će po najavama početi na proljeće 2017. godine.