` Mercedes-Benz predstavio novi GLA
   

Mercedes-Benz predstavio novi GLANovi Mercedes-Benz GLA predstavljen je na NAIAS auto salonu u Detroitu. Vrh ponude bit će Mercedes AMG GLA 45 4MATIC s posebno bogatom ponudom opreme u izvedbi Yellow Night Edition.

GLA je prvi kompaktni SUV model iz Mercedes-Benza, a ukupno je sedam modela dostupno u SUV ponudi - GLA, GLC, GLC Coupe, GLE, GLE Coupe, GLS i G.

Niti jedan drugi konkurent ne nudi veću ponudu motora u ovom segmentu, od osnovnog modela Mercedes-Benz GLA 180 d sa snagom od 80 kW (109 KS) i CO2 emisijama od 103 g/km do modela koji razvija 280 kW (381 KS) Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC.

Ova posebno kruta struktura karoserije osigurava pouzdanu osnovu za veliki raspon primjena. Nova izvedba u ponudi je GLA 220 4MATIC snage od 135 kW (184 KS) i s okretnim momentom od 300 Nm čime se zatvara razmak izmedju dva benzinska motora snage 115 kW (156 KS) i 155 kW (211 KS).

GLA nudi nove značajke udobnosti i sigurnosti kao 360-stepena kamera ili Hands-free Access. Kupci mogu birati  tri izvedbe ovjesa: standardno GLA se oprema s udobnim ovjesom, na zahtjev je dostupan spusteni ovjes (u kombinaciji s AMG Line ili Dynamic Handling paketom).

S terenskim udobnim ovjesom (opcija) karoserija je povećna za 30 milimetara. To rezultira u boljim terenskim sposobnostima zbog veće udaljenosti od tla, visem polozaju sjedenja i privlačnijem terenskom izgledu.