` X klasa
   

Mercedes-Benz X-KlasaPrvi Mercedes-Benz Pick-up: Mercedes-Benz X-Klasa sjedinjuje tipičnim karakteristikama pravog Mercedes-a: dizajnom, komforom, dinamikom.

SUV dizajn karakterističan za brend:  Sa centralno postavljenom zvijezdom, maskom hladnjaka sa dvije lamele, poklopcem motora moćnog izgleda i glavnim svjetlima koja se prostiru duboko nazad u krila vozila,  X-Klasa se uklapa u Mercedes-Benz portfolio vozila.

Pick-up koji odgovara različitim stilovima i radnim okruzenjima:  Osnovna varijanta PURE je predvidjena za klasičnu robustnu upotrebu, PROGRESSIVE varijanta  za osobe koje imaju visi nivo zahtjeva po pitanju osjećaja  kvaliteta i komfora, dok verzija POWER predstavlja vrhunsku varijantu za urbani način zivota.

 

> Pogledajte Webspecial

 

Vrhunski motori u segmentu:  Vrhunski motor u segmentu V6 dizel snage 190 kW/258 kS biće dostupan sredinom 2018-e čime će zauzeti vodeću poziciju u segmentu Pick-up vozila srednje veličine. Uvodjenje dizel verzije X220d (120 kW/163 kS) i verzijom X250d (140 kW/190 kS) kao i sa benzinskim motorom (122 kW/165 kS) na odabranim trzistima.

čkim vozilima: Zahvaljujući sirokom tragu točkova, oprugama i sistemu oslanjanja koji je prilagođen za komfornu voznju tipičnu za Mercedes, spiralne opruge i interno ventilisane disk kočnice naprijed i nazad, X-Klasa je prvi Pick-up koji nudi ne samo izuzetne off-road performance već takodje i vrhunske performanse na drumu.

Pogon na sve točkove za bilo koju povrinu: 4MATIC pogon na sve točkove koji se po potrebi moe uključiti sa stepenima prenosa za sporo kretanje i opcionalnim zaključavanjem zadnjeg diferencijala savladaće svaki teren. Od polovine slijedeće godine stalni pogon na sve točkove će biti dostupan.

Bezbjednost na nivou Zvijezde: Kao I sva druga Mercedes-Benz vozila, X-Klasa se ističe opremom za pasivnu i aktivnu bezbjednost koja je za primjer u segment. Ovo uključuje Active Brake Assist, Lane Keeping Assist i Traffic Sign Assist, medju ostalim sistemima.

Prvi  inteligentno povezani Pick-up: Zahvaljujući Mercedes me connect usluzi, kupci X-Klasa-e se mogu povezati sa svojim vozilom preko smartphone-a u bilo kom trenutku I mogu provjeriti korisne informacije kao sto su lokacija vozila ili nivo goriva, kao i koristiti navigaciju od vrata do vrata.

Atraktivna cijena u odnosu na segment: X-Klasa-a će biti dostupna u  Njemačkoj počev od 37,294 Euro (uključujući 19 % PDV-a). Uvodjenje na trziste startuje u Novembru 2017 u Evropi. Juzna Afrika i Australija će slijediti početkom 2018-e, kao i  Argentina i Brazil početkom 2019-te.

Na ovoj platformi je nadogradjen prepoznatljivi dizajn X-Klase koja je dostupna u tri modelne varijante koje odgovaraju različitim zivotnim stilovima i radnim okruzenjima:

X-Klasa PURE osnovna varijanta je idealna za tesku, odnosno upotrebu zasnovanu na funkcionalnosću. Ona ispunjava zahtjeve koji se postavljaju pred radnu masinu. U isto vrijeme njen dizajn i komfor čini je savrsenom za posjete strankama ili dobavljačima kao i za privatne aktivnosti.

X-Klasa PROGRESSIVE je namjenjen osobama kojima je potreban robustan Pick up sa komfornim funkcijama kao vizit kartica za njihov posao, dok u isto vrijeme treba da bude udobno ali i prestizno vozilo za privatnu upotrebu.

X-Klasa POWER predstavlja vrhunski nivo dizajna i opreme. Ovaj model je namenjen strankama kojima su stil, performanse i komfor najvisi zahtjevi. X-Klasa POWER predstavlja vozilo koje opisuje zivotni stil ispred glavnog toka, pogodna za urbano okruzenje kao i za sportske aktivnosti ili za uzivanje u voznji van uobičajenih puteva. Kroz svoj dizajn i visok nivo opreme ovaj model oslikava nezavistan i individualan zivotni stil.